Batflat

Julkaistu 22.2.2019
Heikki Kujala

Batflat on kevyt Puolassa kehitetty tiedostopohjainen julkaisujärjestelmä, joka ei tarvitse MySQL-tietokantaa, koska kaikki kaikki data koottu yhteen tiedostoon. Sen ensimmäinen versio julkaistiin toukokuussa 2016. Batflat on ilmainen henkilökohtaiseen ei-kaupalliseen käyttöön. Kaupallinen lisenssi yhtä domainia kohden maksaa $ 29 ja on elinikäinen.

Asentaminen

Batflatin asentaminen on äärimmäisen helppoa. Riittää tiedostojen siirto palvelimelle. Batflatin mukana tulee kaikki lisäosat mitä on saatavilla, ei tarvitse erikseen asentaa.

Käyttäminen

Käyttöliittymä on loogisen selkeä, intuitiivinen. Ei tarvitse erikseen lukea ohjeita.

Vertailu Graviin

Batflat kilpailee Grav-julkaisujärjestelmän kanssa. Batflat on hieman helpompi käyttöinen kun blogi, kuvagalleria, yhteydenottolomake jne. ovat jaoteltu omiin osioihinsa kun Gravissa kaikki ovat yhdessä osiossa. Batflatissa voi tehdä valikoita toisin kuin Gravissa. Gravissa pitää sivukohtaisesti määritellä näkyykö se valikossa. Monimutkaisessa sivustossa Gravilla pitää kikkailla, jos haluaa useita valikoita.

Batflatille ei ole saatavilla kuin yksi sivupohja ja Graville yli 100 kappaletta. Batflatille ei ole montaa laajennusta, toisaalta ehkä minimimäärä mitä tarvitaan sivuston rakentamiseen. Graville on saatavilla 279 laajennusta. Batflatin kaupallinen lisenssi maksaa maksaa $ 29 ja Gravista on olemassa vain ilmainen versio.

Yhteenveto

Batflatissa on potentiaalia. Tietyissä asioissa Batflat on parempi kuin Grav ja toisinpäin. Ehkä suurin asia on projektin jatkuvuus, kehitetäänkö Batflat myös tulevaisuudessa. Gravin tapauksessa jatkuvuus on taattu kun sitä kehittää eräs maailman tunnetuimmista sivupohjaklubeista Rockettheme ja yhteisö on ottanut Gravin omakseen.