Underscores WordPress-sivupohja

Julkaistu 15.2.2019
Heikki Kujala

Underscores on WordPress-julkaisujärjestelmän aloitusteema, jota kehittää WordPressiä kehittävän Automatticin sivupohjia kehittäv osasto Theme Shaper. Aloitusteemat on sivupohjien viitekehysten (framework) vastakohtia.

Mikä on aloitusteema

Sivupohjien kehittämiseen täysin tyhjästä kaksi ensisijaista työkalua, joiden avulla teemakehittäjät voivat hankkia suunnittelunsa nopeasti ja nopeasti. Niitä ovat

  • Sivupohjien viitekehykset, jossa kehitetään lapsiteema, joka perustuu isäntäteemaan
  • Aloitusteemat, jotka tarkoittu täysin muokattavaksi koodin osalta ja tehdä siitä oma.

Yksi puitteiden käyttämistä koskeva ongelma, kuten yhä suosittu Genesis, on se, että olet lukittu valittuun kehykseen. Tämä tarkoittaa, että jos kehitys lopetetaan, teemasi voisi olla vanhentunut. Jos siirryt tälle reitille, on tärkeää valita kehys, jossa on kukoistava yhteisö sen ympärillä, minimoidaksesi vanhentuneen kehyksen ja teeman riskit.

Viitekehysten suurin ongelma on se, että se on valittuun kehykseen. Tämä tarkoittaa, että jos kehitys lopetetaan, teemasi voisi olla vanhentunut. Tämän takia on tärkeää valita kehys, jossa on kukoistava yhteisö sen ympärillä, minimoidaksesi vanhentuneen kehyksen ja teeman riskit.

Aloitusteemat on suunniteltu muutettaviksi alusta alkaen ja ne ovat täysin erillisiä. Aloitusteema on olennaisesti työkalupakki, joka tekee siitä mahdollisimman helpon, jotta
on mahdollisimman helppoa suunnitella ilman, ettei tarvitse tehdä tarvetta tehdä perusasetuksia, jotka tarvitaan WordPress-teeman toiminnalliseksi. Esimerkiksi on hyvä käyttää aloitusteemaa, on, kun ollaan luontu HTML-prototyypin ja halutaan vain muuttaa sen WordPressin sivupohjaksi.

Yhteenveto

Underscores on varma valinta aloitusteemaksi, koska on Automatticin tuote. Olen varmasti 100% yhteensopiva WordPressin kanssa. On hyvä, että ei ole sidottu mihinkään responsiivisen web-suunnittelun alustaan. Tämän ansiosta sitä voi missä tahansa WordPressiä käyttävässä sivustossa.